Великобритания е изправена пред още една седмица на прекъснат транспорт поради железопътни

...
Великобритания е изправена пред още една седмица на прекъснат транспорт поради железопътни
Коментари Харесай

Великобритания отново е изправена пред стачки в железниците

Великобритания е изправена пред още една седмица на прекъснат превоз заради железопътни стачки от вторник, в неуспеха на новия закон за стачките на премиера Риши Сунак , който имаше за цел да ограничи разстройствата в публичните услуги по време на протестни дейности, предава " Ройтерс ".

Законът за стачките дава право на работодателите в избрани браншове да изискват от служащите да поддържат минимални равнища на обслужване в стачните дни , тъй че спирането на главните услуги като коли за спешна помощ и влакове да бъде сведено до най-малко.

Но английските железопътни оператори взеха решение да не ползват минимални равнища на обслужван е (MSL) - избрани на 40% от естественото разписание за железопътни услуги - за стачките тази седмица, призовани от профсъюза ASLEF.

" Законодателството за минимално равнище на обслужване е един от многото потребни принадлежности за ръководство на спирането на стачките, само че не е сребърен патрон ", сподели представител на Rail Delivery Group, която съставлява промишлеността.

Операторите на влаковете би трябвало да " създадат деликатна оценка на личните си съответни оперативни условия ", с цел да обезпечат допустимо най-хубавите услуги за пасажерите по време на стачните дейности, добави представителят.

За доста британци спирането на железопътния превоз се трансформира в нещо обикновено през последните две години, защото индустриалните разногласия не престават, макар постигнатия прогрес в споразуменията за възнаграждение в други специалности с трудови безредици, като учители и медицински сестри.

Говорител на Сунак сподели пред кореспонденти във вторник, че железопътните компании би трябвало да са подготвени да употребяват законодателствот о, с цел да сведат до най-малко въздействието на стачките върху пасажерите.

" Винаги сме отворени да разгледаме по какъв начин можем да засилим разпоредбите към MSL, с цел да подсигуряваме, че това е в най-хубавия интерес на пасажерите ", добави представителят.

Правителството на Сунак, подложено на напън да се оправи с казуса преди изборите, предстоящи по-късно през 2024 година, одобри закона за стачките предходната година, обещавайки на пасажерите " сигурност, че ще могат да правят значими пътувания в ден на стачка ".

Но един влаков оператор, LNER, се отхвърли от налагането на MSLs за овакантяване по-рано този месец, откакто беше застрашен с пет спомагателни дни стачка от ASLEF, заяви BBC.

" Собствената оценка на въздействието на държавното управление споделя, че минималните равнища на обслужване неизбежно ще доведат до повече стачки ", сподели генералният секретар на ASLEF Мик Уелън пред Times Radio във вторник.
 С горящи бали сено и трактори фермери блокират пътища във Франция
С горящи бали сено и трактори фермери блокират пътища във Франция

Протестите не престават повече от седмица
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР